Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

20. 4. 2008 10:32
Většina GNU softwaru

je jen parodií na jejich placené vzory. Viz. GIMP x Photoshop. Je ale fakt, že Photoshop využijí komplet jen opravdoví machři. Pro 99% populace je GIMP postačující soft byť s komickým ovládáním. pro poloprofesionální střih videa také neexistuje důstojná alternativa k Premiere a podobně. O CAD aplikacích ani nemluvě. Hry neřeším to je pro děti, ale hraní na emulátorech je o houně.

0 0
možnosti

jamesonka

20. 4. 2008 10:45
Re: Většina GNU softwaru

máš pravdu...nemůži říct, žer ne. Hlavně je z toho vidět, že jsi to musel nějakou dobu používat nebo  o tom fakt dost přečít. However když hledáš - a umíš si  kompletovat programy - fakt najdeš...( + photoshop je pěkný a složitý pro všechny lamy co jich na světě je. Taky z něj většinou použiješ  10-15 funkcí, zbytek je pro složitosti, do kterých by se někdo kdo fakt nedělá digitální úpravu fotek nebo grafiku nepustí.) Pro lamy opravdové jako jsem já stačí například  http://www.picnic.com.)

0 0
možnosti

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

20. 4. 2008 10:50
Re: Re: Většina GNU softwaru

Já trochu fotím, ale i přesto Photoshop nepoužívám. Za prvé mám všechen soft legálně a 25 tisíc za to nedám a za druhé mi postačuje a vyhovuje Corel PaintShop Pro + Zoner Photo Studio. S GIMPem a jeho dementním ovládáním jsem se rozloučil po měsící marných pokusů se s ním sžít.

0 0
možnosti

Sampis

20. 4. 2008 11:37
Re: Většina GNU softwaru

Tento argument (Photoshop + CAD) zazní téměř v každé diskuzi o Linuxu. Aniž si dotyčný uvědomuje, že srovnává nejpropracovanější komerční SW s programem GNU aniž zmíní fakt, že spousta placených alternativ nedosahuje kvality těchto GNU programů.

Není pravda, že pro Linux neexistují CAD systémy. Existuje český strojařský VariCad. To o čem mluvíte je AutoCad, produkt firmy Autodesk.

0 0
možnosti

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

20. 4. 2008 11:47
Re: Re: Většina GNU softwaru

Jasně ale VariCad je soft jen na jednu z mnoha CAD oblastí. Problém je ale trochu jinde než jen ve funkčnosti. Problém je v uživatelské jednoduchosti celého systému. Pochopte, že padesátiletý vohnout nemá na Linuxu šanci. To samé průměrná žena nebo malé děcko. Ten OS vyžaduje alespoň průměrně počítačově zdatného  člověka. Nedávno na Živě uvedená statistika , kde má Win kolem 95% penetrace a unixové systémy 1,5% hovoří za vše, tím spíš že unixové systémy jsou ( většinou ) zdarma. Dokonce i statistika zastoupení OS na Živě nevykazovala pro unixové systémy více než 3,5% penetrace, což je docela legrační vzledem k tomu jak se v tamním diskuzích každý druhý člověk prsí, jak jede na Linuxu. ;-)

0 0
možnosti

Sampis

20. 4. 2008 12:15
Re: Re: Re: Většina GNU softwaru

Bohužel, musím plně oponovat.

Používání Linuxu nevyžaduje z uživatelského hledika více znalostí než jakýkoliv jiný systém. Už jen proto, že uživatel pouze spouští programy (kliká na ikonky) a pracuje v nich. To že Win zdánlivě umožňují jednoduchou správu je omyl.  Pro BFU je to stejně vzdálený problém jak ve Win tak v Linuxu.  Ono je to o tom, že takoví ti poloamatéři a rádoby admini se naučili pár věcí ve Win a ono to je Linuxu jinak. Z pohledu obou systému jsou Unixy průhlednější a na správu jednodužší.Naopak jako výhoda se jeví, že nezkušený uživatel svým browsením nezaneřádí systém breberkami.

Unixové systémy jsou většinou velmi drahé systémy. Zdarma jsou snad jen GNU/Linux, *BSD rodina a "exoti" typu QNX, Athos, BeOS atd.

0 0
možnosti

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

20. 4. 2008 12:17
Re: Re: Re: Re: Většina GNU softwaru

Vážený pane já celý život pracuji jak s Windows, tak Linuxem. Nechtějte mně rozesmát.

Btw. Těmi unixovými systémy "zdarma" jsem samozřejmě myslel GNU linuxy. ;-)

0 0
možnosti

deatomizator-treti-generace

20. 4. 2008 11:38
Re: Většina GNU softwaru

jo to mas teda pravdu kdyz sem si nahral GIMP na Windows tak me desne iritovalo ze ten program zabira v liste minimalne 3 polozky ktery jsou navic rozdeleny. takhle se to delalo v dobach Windows 3.11 kristepane! o UI gimpu ani nema cenu mluvit. ovladani typu drbu se pravou rukou za levym uchem

0 0
možnosti